Je recruiter beoordeelt jou in 6 seconden – Loopbaankr8.nl

Volgens een stuk van Madeline Mann beoordeelt een recruiter je CV in 6 seconden.

Iets om rekening mee te houden als je gaat solliciteren.

Want vaak gaat het om redenen die niets te maken hebben met je kwaliteiten.

5 redenen volgens haar:

  1. Je jaar van afstuderen. Als je denkt dat zij je te jong of te oud zullen vinden, noem dan niet je leeftijd en zet bij je opleiding dat je het diploma behaald hebt. Als ze in Amerika naar je jaar van diplomering vragen,, dan hoef je geen antwoord te geven en kan je zelfs zeggen dat het een poging is tot leeftijdsdiscriminatie. Zelfs op LinkedIn je jaar van diplomering weghalen om vooroordelen te voorkomen.
  2. Je e-mailadres. Gebruik je nog hotmail dan vinden ze in Amerika dat je achterloopt. Nu vind ik dat voor hier wat ver gaan maar let wel op de naam die je gebruikt als e-mailadres bij het solliciteren. Ik zie genoeg e-mailadressen die gebruikt worden bij het solliciteren die echt niet kunnen en waardoor je niet serieus genomen wordt.  Gebruik alleen je voor- en achternaam.
  3. Waar je woont. Als je reageert op een functie in een stad waar je niet woont, zet dan in je CV dat je juist naar die stad wil verhuizen. Of dat je al aan het verhuizen bent (alleen als het waar is). Redenen om je hierop af te wijzen zegt Madeline, de kosten voor de verhuizing, dat je overtuigt moet worden om te verhuizen, zo veel excuses om je niet uit te nodigen.
  4. Je foto. Van de zes seconden die de recruiter gebruikt om jouw CV te lezen, gebruikt hij 3 seconden om naar je foto te kijken. Ik zelf ben een voorstander van een foto als het een goede foto is. Dus niet in bikini met het strand op de achtergrond of met een biertje in je had. Een zakelijke foto is prima maar weglaten kan dus ook. Voor Amerika geldt weglaten die foto, je leeftijd of je getrouwd bent of je kinderen hebt. Nou vind ik die laatste 2 sowieso not done, gaat ze niets aan.

 

De tips zijn de moeite waard om uit te proberen.

 

Caroline van Cranenburgh, Loopbaankr8

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *